Ayın Yeni Dizileri

Ayın Dizileri: 1-15 Kasım 2020

Her zamankinden farklı bir sonbahar sezonu yaşamaya devam ediyoruz.

Eylül-Ekim döneminde başlayan sezon bu yıl malum sebepten Kasım itibariyle hız kazanmaya başladı.

Yeni başlayan dizilerin yanı sıra sezon prömiyerleriyle dolu bir Kasım ajandamız var. Kasım’da dizi seyretmek başkadır diyerek sözü daha fazla uzatmadan listemde yer alan dizilere geçiyorum:

1 Kasım 2020

ROADKILL

Roadkill

Kasım ayına Hugh Laurie’nin başrolde olduğu politik-drama Roadkill ile başlıyoruz. 4 bölümden oluşan mini-dizi Ekim ayında İngiltere’de, Kasım ayında ise Amerika’da prömiyer yaptı.

Politik kariyerinde ve hayatında yaşamaya başladığı düşüşü tersine çevirmeye çalışan muhafazakar kanattan Peter Laurence’i izliyoruz.

5 Kasım 2020

PARANORMAL

Paranormal

1960’lı yıllarda geçen hikayesiyle Paranormal Mısır yapımı yeni gerilim dizisi. Geçmişinde yaşadığı olayların peşine düşmesiyle Dr. Refaat Ismail gerçeği ortaya çıkarmak için tekin olmayan bir maceraya atılıyor.

Ahmed Khaled Tawfik’in çok satan kitaplarından uyarlanan dizi Kasım ayının Haunted hikayesi.

TWO WEEKS TO LIVE

Two Weeks to Live

Maisie Williams’ı günümüzde geçen bir intikam hikayesinde seyretmek ister misiniz?

TV’de gördüğü Dünya’nın sonuna iki hafta kaldığı haberinden sonra -ki kötü bir şaka bu- babasını öldüren adamlardan intikam almaya karar veren Kim Noakes için işler pek planladığı gibi gitmiyor.

6 bölümden oluşan mini-dizi Kasım ayında Amerika’da prömiyer yaptı.

8 Kasım 2020

MOONBASE 8

Moonbase 8

Uzayın derinliklerine yapılacak bir yolculuk kulağa hoş geliyor değil mi? Aslında hedef çok uzak değil.

NASA’nın aya yapacağı bir sonraki uçuşuna katılabilmek için 3 astronot çölde kurulan simülasyonda başarılı olabilmek ve aya gidecekler arasında yer alabilmek için komik bir maceraya sürükleniyor.

9 Kasım 2020

INDUSTRY

Industry

Sektörün önemli yatırım bankalarından biri olan Pierpoint & Co’da kalıcı bir işe sahip olabilmek için amansız bir mücadeleye girecek olan genç yetenekleri izleyeceğimiz dizi, özel sektörün rekabetçi dünyasına gençlerin gözünden dokunacak.

Bu dünyada başarılı olmak ve kalıcı bir yer edinebilmek için ne kadar fedakarlık gerekir? Ya da bu kadar hırslı olabilir misin? Son zamanlarda kendime sorduğum sorulardan bazıları.

THE SOUTH WESTERLIES

The South Westerlies

Gençliğinde yaşadığı kasabaya rüzgar enerjisiyle ilgili bir projeyi kabul ettirmek için geri dönen Kate, hem kendi geçmişindeki sırlarla hem de aynı bölgeye petrol yatırımı yapmak isteyen bir şirketle mücadele etmek zorunda kalıyor.

İrlanda yapımı dizi Kasım ayında Amerika’da prömiyer yapacak.

10 Kasım 2020

DASH & LILY

Dash & Lily

Şu dönemde bir romantik-komediye hayır diyemeyeceğim. Yurtdışında tatil dönemine yaklaşırken kafa dağıtmalık alternatiflerin artaracağını söyleyebiliriz.

Açılışı Dash ve Lily ile yapıyoruz. Şüpheci Dash ve optimist Lily bir kütüphanede bir not defterine yazdıkları mesajlarla birbirlerinden hoşlanmaya başlarken ikisi de birbirini yapmaya cesaret edemeyecekleri şeyleri yapmaya zorluyor.

Şöyle sakin sakin seyredilebilecek dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor.

A TEACHER

A Teacher

Hannah Fidell’in 2013 tarihli aynı adlı filminden uyarlanan A Teacher, Teksas’ta bir öğrencisiyle yaşadığı yasak ilişki nedeniyle hayatı alt üst olan Clare’in hikayesini ekrana taşıyor. Hem Clare hem öğrencisi Eric içinde bulundukları durumun ne kadar kötüleşebileceğinin farkında olmadan hayatlarına devam edebilecek mi?

Mini-dizi 10 bölümden oluşuyor.

13 Kasım 2020

THE MINIONS OF MIDAS

The Minions of Midas

Bu ayın bir diğer mini-dizisi de İspanya’dan geliyor. Jack London’ın 1901 yılında yazdığı kısa bir hikayeden uyarlama.

Zengin bir iş insanı olan Victor Genoves kim oldukları bilinmeyen bir örgüt tarafından 50 milyon dolar ödemek için şantaja maruz kalıyor. Bu grup, iş insanını dediklerini yapmazsa masum insanları öldürmekle tehdit ediyor. Zamana karşı yarışta insanlar öldürülmeye başlayınca Victor kendini bir açmazın içinde buluyor.

6 bölümden oluşan dizi Kasım ayının ilginç alternatiflerinden biri.

Sezon Prömiyerleri

Kasım ayında geri dönecek olan dizi sayısı bir hayli fazla. Sonbahar heyecanına özlediğimiz dizilerle de devam edebiliriz.

2 Kasım 2020

The Good Doctor

Ayın hemen başında The Good Doctor 4. sezon prömiyeriyle hayranlarıyla buluştu. Hikaye kurgusunda Covid19 pandemisine de yer veren dizilerden biri olarak not edebiliriz.

8 Kasım 2020

NCIS:Los Angeles ve NCIS: New Orleans bu Pazar sezon prömiyeriyle geri dönüyor.

11 Kasım 2020

Chicago Series

Chicago’da macera kaldığı yerden 11 Kasım’da devam edecek. Chicago Fire, Chicago Med ve Chicago P.D. aynı akşam sezon prömiyerleriyle ekranda olacak.

Sadece Chicago’yla sınırlı kalmayalım derseniz de S.W.A.T. 4 sezon prömiyeri de 11 Kasım’da yayınlanacak.

12 Kasım 2020

Grey’s Anatomy & Station 19

Sevilen dizi Grey’s Anatomy ve kardeşi Station 19 de önümüzdeki hafta yeni sezonla merhaba diyeceklerden. İki dizi 2 saatlik ortak bölümle sezona beraber başlayacak. Bu arada pandemi etkisini bu iki dizinin de hikayesinde göreceğiz.

12 Kasım ayrıca uzun çok uzun soluklu yapımlardan biri olan Law&Order: SVU (Special Victim Unit)’yu da geri getiriyor.

13 Kasım 2020

The Blacklist

Haftaya Cuma The Blacklist 8. sezonu başlıyor. Artık hikayenin toparlanması gerektiğini düşündüğümü bir kez daha belirtmek istiyorum.

15 Kasım 2020

The Crown

Margaret Thatcher ve Prenses Diana gibi iki önemli figürün sahneye çıktığı The Crown 4. sezonu haftaya Pazar ekranda olacak.

Fragmanın bile heyecanımı artırdığını söylememe gerek yok sanırım. Kraliyet Ailesi beklenmedik bir gelin ve kadın bir başbakanla nasıl başedecek merakla bekliyorum.

Yabancı Dizi Tutkunu