Haftanın Dizileri: 16-31 Ekim 2020

Ekim ayının ikinci yarısında karşımızda olacak yeni dizileri bir görelim. Anca listeyi toparlayabildiğim için bir kısmını gördük bile diyebiliriz 😉

16 Ekim 2020

GRAND ARMY

Grand Army

New York’ta yaşayan 5 lise öğrencisinin gündelik hayatlarında karşılaştıkları problemler, kendini bulma&keşfetme üzerine yeni bir dram. Benzer türde çok fazla dram seyrettiğimi düşünüyorum. Dolayısıyla izlenecekler listemde henüz yer almıyor.

HELSTROM

Helstrom

Marvel Dünyasından iki yeni kardeş bizlere Ekim ayında merhaba diyor: Damon ve Ana Helstrom.

Seri katil olan babalarının aksine doğaüstü ve şeytani güçlerle mücadeleye girişen iki kardeşin hikayesi Marvel Dünyasında kendine has bir yere sahip.

Serinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor.

SOMEONE HAS TO DIE

Someone Has to Die

1950’li yıllarda Franco yönetimi altındaki İspanya’da geçen Someone Has to Die, aile, sırlar ve toplumsal baskı üzerine bir dram.

3 bölümden oluşan İspanya yapımı mini-dizi dönemin siyasi ve kültürel ortamında birey olma ve kendini kabullenme üzerine ilerliyor.

Dönem dizisi sevenlerin ilgisini çekebilir. Açıkcası kişisel olarak beklentilerimi karşılamadığını söyleyebilirim. Ama haftasonu alternatifi olarak değerlendirilebilir.

23 Ekim 2020

BARBARIANS

Barbarians

Alman yapımı Barbarians M.S. 9 yılında Roma İmparatorluğunun Almanya bölgesindeki kabileler üzerine yaptığı seferi konu alıyor.

Tarihi drama olayları bu kez kabilelerde yaşayanların gözünden ekrana getirecek.

Barbarians, Ekim ayının dikkat çeken yenilerinden biri.

THE QUEEN’S GAMBIT

The Queen’s Gambit

Walter Tevis’in aynı adlı romanından uyarlanan dizi bizleri Beth Harmon’la tanıştıracak.

8 yaşından itibaren satranç oynamaya merak salan, büyüdükçe satrancın hayatında bir saplantı haline geldiği Beth şampiyon olmak için neyi, nereye kadar riske atacak.

Mini-dizi 7 bölümden oluşuyor.

25 Ekim 2020

THE UNDOING

The Undoing

Daha önce Mayıs ayında yayınlanacağı açıklanan mini-dizinin prömiyeri pandemi nedeniyle Ekim ayına ertelendi.

Jean Hanff Korelitz’in You Should Have Known adlı romanından uyarlanan dizinin başrollerinde Nicole Kidman ve Hugh Grant yer alıyor.

Başarılı terapist Grace Fraser ilk kitabının yayınlanmasından haftalar önce yaşanan beklenmedik bir ölüm sonrasında çevresindekilerle ilgili sırları öğrenmeye başlıyor. Ve tabi hayatı baştan sona değişiyor.

Mini-dizi 6 bölümden oluşuyor.

27 Ekim 2020

THIS IS US

This Is Us

Erkene alınan prömiyer tarihiyle This Is Us 5. sezonu 2 saatlik bir yayınla 27 Ekim’de başlıyor.

30 Ekim 2020

TRUTH SEEKERS

Truth Seekers

Yarı-zamanlı paranormal aktivite araştırmacısı iki kafadarın hikayesi üzerine ilerleyen komedi-korku türündeki dizi hayalet avcılarının farklı bir versiyonu gibi.

Farklı mekanlarda, terkedilmiş binalarda hayaletleri kovalayan ikili yaşadıklarını sosyal medya üzerinden yayınlıyor. Korkuyu mizahla birleştiren ilginç bir alernatif 😉

THE MANDALORIAN

The Mandalorian

Serinin 2. sezonu 30 Ekim’de başlıyor.

Yabancı Dizi Tutkunu