Haftanın Dizileri

2019 yılında son düzlüğe girdik sayılır. Aralık ayının son haftasında seyredemediğim birçok dizi için vakit yaratabileceğimi umuyorum. Hafta içinde öne çıkarmak istediğim birkaç dizi olacak.

Bu Hafta Neler Seyredilecek?

The Mornıng Show

Geçtiğimiz hafta iş yüzünden biraz tempom yavaşladığı için öncelikle geçen haftadan kalan dizilere bu hafta ağırlık vereceğim. Listemin ilk sırasında The Morning Show yer alıyor. Sabah şekeri programımızın arka planında güç dengeleri bir hayli yerinden oynacakmış gibi duruyor. Kurulan ve akabinde bozulan ittifaklar sayesinde geçtiğimiz hafta yayınlanan sezon finalinin beklentilerimi karşılayacağını düşünüyorum.

Servant

Bir iki haftadır seyredemediğim dizide karakterlere alışmakla beraber Leanne Grayson her bölümde daha da sinirime dokunmaya başladı. Gerçi amacımızda bu zaten. Karakterin geçmişiyle ilgili ortaya çıkmaya başlayan ayrıntılar işi daha da ürkünç bir hale getirecek gibi. Ha bir noktada vudu mudu işleriyle Turner Ailesi’nin başına daha da çorap örecek sanırım.

The Purge

The Purge – Season 2

İlk sezondan tamamen farklı bir şekilde değerlendirmek gerek diziyi. Bu sezon hikaye kurgusu ve temposu perspektifinde sezon finali öncesinde ciddden büyük beğenimi topladı. Sezonun 9. bölümünde Arınma Gecesi tüm hızıyl devam ediyordu. Dolayısıyla sezon finalinde Esme, Ryan, Ben ve diğer karakterlerin başına neler geldiğini cidden fazlasıyla merak ediyorum. Ayrıca geçen hafta da bahsetmiştim. Serinin ilk filminde izlediğimiz Ethan Hawke da sezon finalinde bir kez daha boy gösterecek. Umarım diziye 3. sezon onayı da verilir.

You

Bu hafta merakla beklediğim dizilerden biri de tabiki You. Joe Goldberg, New York’ta işleri içinden çıkılmaz bir hale getirdikten sonra tamamen yeni bir kimlikle Los Angeles’a taşınıyor. Joe ya da yeni adıyla Will fragmandan da anlaşılacağı üzere orada da çok rahat durmayacak. Üstelik Candace da hikayede yer etmeye devam ediyor. Joe eski aşkıyla işleri yoluna koyamadan bir de Love (karakterin adı böyle) ile karşılaşıyor. İronik değil mi? 🙂 Bu arada Love karakterini bir kez daha altını çizerek Victoria Pedretti tarafından canlandırıldığını hatırlatmak isterim. Joe ya da Will bu kez gerçek aşkı bulabilecek mi bakalım?

Reprısal

Fragman müziğinden dolayı bir diziye takıldım demek istemiyorum -ama aslında öyle galiba. Reprisal, mini-dizi olarak Aralık ayında Hulu tarafından karşımıza getirildi. Abigail Spencer, Timeless’ta canlandırdığı karakterin neredeyse taban tabana zıttı bir rolle merak uyandırıyor. Bu hafta yeni diziler içinde en merakla seyredeceklerimden biri olacak.

Reprisal

The Wıtcher

O kadar çok tantana koptu ki sanırım bakmadan edemeyeceğim -bir de her sabah işe giderken Balmumcu’da bina giydirmesi olarak da afiş gözüme gözüme giriyor. Bilinçaltım bu kadar göndermeden sonra bu diziye sanırım kayıtsız kalamayacak. Sonuçta fantastik hikayeli bir alternatif listeme eklemezsem eksik kalırdı. Tabi diziye şimdiden ikinci sezon onayı verilmiş olması da bu kararımı kolaylaştıran faktörlerden biri oldu 😉

The Gıft-Atiye

Atiye

Mehmet Günsür ve Beren Saat hatrına Netflix’in ikinci orijinal Türk dizisine elbette bir şans vereceğim. Yani fragman biraz “eh işte” dedirtmiş olsa da merakıma engel olamıyorum dostlar. Ama umarım oyunculuklar çok basite kaçmıyordur diye endişelenmekten de geri duramıyorum. Daha fazla önyargılarla kendimi doldurmadan diziye bir şans vermem gerek. Atiye, 27 Aralık 2019 Cuma günü online platforma ekleniyor.

Haftanın Yayın Takvimi

30-31 Aralık 2019 tarihlerini çok dikkate alamayacağımız için yılın son yayın takvimine de şöyle bir gözatalım isterseniz. Daha önce de belirttiğim gibi online plaformlar sayesinde Aralık ayını bayağı hareketli geçiriyoruz. Bu hafta da online alternatifler yine öne çıkıyor.

24 Aralık 2019 Pazartesi
Lost in Space S02B01-10: Tüm bölümler (Yeni Sezon)

26 Aralık 2019 Perşembe
Tell Me A Story S02B04: Episode 4
You S02B01-10: Tüm bölümler (Yeni Sezon)

27 Aralık 2019 Cuma
Into the Dark S02B04: Midnight Kiss
Servant S01B07: Haggis
The Gift – Atiye S01B01-08: Tüm Bölümler (Yeni Dizi)
The Mandalorian S01B08: Chapter 8 (Sezon Finali)

29 Aralık 2019 Pazar
Ray Donovan S07B07: The Transfer Agent
Shameless S10B08: Debbie Might Be A Prostitute

Yılı Kapamadan Yapmak İstediklerim

2019 yılına veda etmeden önce her sene olduğu gibi en beğendiğim yeni dizi ve devam eden diziler içinden ilk 10 sıralamamı paylaşmayı planlıyorum. Sonuçta yılın en sevdiğim aktivitelerinden biri bu. Ayrıca son birkaç hafta içinde seyrettiğim dizilerle ilgili inceleme yazılarımı da toparlamaya öncelik vereceğim.

Ama bütün bunların dışında 2020 yılında sizlerin de sayfada neler görmek istediğini öğrenmek istiyorum. Dolayısıyla yorum ve görüşlerinizi paylaşmanızı rica edeceğim 😉

Herkese keyifli bir hafta dilerim. Görüşürüz…

Yabancı Dizi Tutkunu