Etiketler

, , , , , , , , ,

Tatil dönemi öncesinde yabancı dizi dünyasında hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz. Dizi alternatifi perspektifinde online platformlar sayesinde oldukça yoğun ve keyifli bir dönem içindeyiz. Hal böyle olunca son gelişmeleri bazen kaçırabiliyoruz değil mi? Geçtiğimiz hafta öne çıkanları bir kez daha hatırlayalım.

Golden Globes 2020

9 Aralık 2019 Pazartesi günü Golden Globes adayları açıklandı. Adaylar arasında Game of Thrones sürpriz yaptı ama bu sefer iyi anlamda olduğunu söyleyemeyeceğim. Diziden sadece Kit Harrington aday olarak gösterildi. Aslında buna çok da şaşırmadım. Adayların tam listesini sayfada bulabilirsiniz. Ödül töreni 5 Ocak 2020 Pazar günü yapılacak.

Yeni Sezon Onayı

Prime Video geçtiğimiz hafta bol ödüllü komedi dizisi The Marvelous Mrs. Maisel’a yeni sezon onayı verildiğini açıklamış. Dizi kuvvetle muhtemel önümüzdeki sene 4. sezonuyla karşımızda olacak.

Ethan Hawke Geri Dönüyor

The Purge-2013

Sezonun en güzel sürprizlerinden biri The Purge’ün TV dizisi uyarlamasında hikaye kurgusunda yapılan yenilikti. Dizinin yeni sezonu Arınma Gecesi yani The Purge’ten sonra yaşananları bir grup insanın gözünden ekrana taşıdı. Son haberlere göre bizleri bir başka sürpriz daha bekliyor. The Purge film serisinin ilkinde James Sandin karakterini canlandıran Ethan Hawke dizinin 2. sezon finalinde aynı karakterle karşımıza çıkacak. James Sandin filmde yaşanan trajik olayların sonunda ilk kez düzenlenen Arınma Gecesi’nde öldürülmüştü. Dolayısıyla nasıl hayata dönecek demeyelim zira ilk Arınma Gecesi’nden bir hafta önceki olaylar eşliğinde kanlı canlı olarak James Sandin’i izleyeceğiz. 2. sezon finali dün akşam (17 Aralık) yayınlandı.

The Sinner Prömiyer Tarihi

The Sinner

Antoloji formatındaki dizi yeni bir gizemli olayla ekrana geri dönmeye hazırlanıyor. USA Network yeni sezon prömiyer tarihini 6 Şubat 2020 olarak açıklamış. Yeni sezonda acar dedektifimiz Harry Ambrose kendini gizemli bir trafik kazası ekseninde gelişen olayların içinde bulacak. Bill Pullman yeni sezonda da karşımızda olacak.

Grace&Frankie Prömiyer Tarihi

Son dönemde seyrettiğim en başarılı komedilerden -ki çok fazla bu türde dizi izlemiyorum- Grace & Frankie final sezonu prömiyeriyle 15 Ocak 2020’de online platform Netflix’e eklenecek. Dizi 7. sezonla beraber izleyicilere veda etmeye hazırlanıyor. Bu arada dizi en uzun soluklu Netflix yapımı ünvanını da bir süre daha elinde tutmaya devam edecek gibi 😉

Evil Daha da Korkutucu

Evil-Sonbahar Finali

Her defasında aynı şeyi yazmaktan sıkılmayacağım. Evil sonbahar sezonunun en başarılı yenilerinden biri benim için. Robert ve Michelle King üstelik her geçen bölümde gerilim dozunu daha da arırıyorlar -ki sezonun 10. bölümü sonbahar finalinde bildiğin korku dizisine evrildi. Dinledikten sonra bir türlü söylemeyi bırakamadıkları bir şarkı yüzünden bir grup liseli kızımızın hayatı tam anlamıyla kabusa dönüştü. Pudsy’s Christmas isimli şarkı bir noktadan sonra genç kızlarımızı intiharın eşiğine kadar getirdi. Bu arada Kirsten kendi kızlarının da bu garip şarkıdan etkilenmesiyle uğraşmak zorunda kaldı. Bir de final sahnesinde hadi buyrun burdan yakın dedirten dizi favorilerim arasında yer almaya devam ediyor.

Nihayet Katarina Rostova

The Blacklist – Sonbahar Finali

Çok fazla lafı uzatmayacağım. The Blacklist sonbahar finalinde tam olarak istediğimi veremese de uzun zamandır devam eden kapı komşusu Katarina Rostova hikayesine en azından yeni bir boyut kazandırmayı başardı. Elizabeth yıllardır aradığı annesinin aslında 3 metre ötesinde olduğunu nihayet anladı. Aslında Reddington’la beraber tüm sorulara cevap bulacaklarını düşünüyordum ama -spoiler vermeyeceğim merak etmeyin- senaristlerin tercih ettiği hikaye kurgusunu daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Hiç değilse şu aşamada fazla söylenmeden sezonun devamını bekleyeceğim.

Manifest 2. Sezona Az Kaldı

The Manifest

Kemerlerimizi bağlayıp yeni yolculuğa hazırlanabiliriz zira Manifest yeni sezon 6 Ocak 2020 akşamı karşımızda olacak. İlk sezona oldukça hızlı bir giriş yapan dizi sezon ortası arasından sonra kademeli olarak o yarattığı ilk heyecanı kaybetmeye başlamıştı. Dolayısıyla yeni sezonla beraber senaristlerin ikinci bir şansı olacak. Bu türdeki dizilerin genelde yarıda bırakıldığını düşününce ikinci sezonda hikayenin gerçekten de çok ama çok heyecanlı bir şekilde devam etmesi gerekiyor.

Kerry Washington ve Reeese Witherspoon

Big Little Lies, The Morning Show derken Reese Witherspoon küçük ekranı gerçekten çok sevdi sanırım. Online platform Hulu’nun yeni projesinde oyuncu başrolü Scandal’ın dişli oyuncusu Kerry Washington ile paylaşacak. Celeste Ng’nin 2017 tarihli çok satan romanından uyarlanan Little Fires Everywhere farklı kültürlerden gelen karakterleriyle toplumsal konulara aile perspektifinden eğilecek. 8 bölümlük mini-dizi 18 Mart 2020 tarihinde platforma eklenecek.

Nostaljik Anlar

Fuller House – 5. Sezon

Geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı Fame müzikalini seyretme fırsatı buldum. Tabi devamında nostaljik havam da devam etti. Önce birkaç gün 1982 yapımı Fame dizisiyle ilgili müzik ve bölüm videolarını izlemeye çalıştım. Sonrasında da gençlik dönemimden kalma alışkanlıkla izlemeye başladığım Netflix uyarlaması Fuller House’u seyrettim. Dizinin 5. sezonunda ilk 9 bölüm geçtiğimiz Cuma günü eklendi. Her ne kadar yeni versiyon olsa da biraz nostaljik takılmak isteyenlerin aklında olsun 😉

Yabancı Dizi Tutkunu